Register To Comment
Results 1 to 4 of 4

Thread: Drive issue

  1. #1
    James Williams's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    James Williams
    Robots
    Neophyte, Meteorite & Exabyte (FW)
    Location
    Birmingham
    Posts
    86
    Hey all, it's stupid problem time again!

    Yesterday I did the first test drive on a new BW bot. The bot moved in all directions mostly OK, but the screws attaching the motors to the mount were slightly too long, causing the motor to catch occasionally.
    Today I've done a new test after adding washers to the motor mounts & in the process inadvertently bent one of the tabs, causing it to possibly short on the body of the motor, & now one of the motors only turns on one side. I've tried rebinding the whole thing to no avail. Any ideas whether the motor/esc might be damaged & if there's any way to fix it? FYI the motors are 12V 1000rpm & the escs are Botbitz 10A, all brand new.

    Thanks in advance
    James
    Team Phyte

  2. #2
    Garfie489's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Gareth
    Robots
    Dystopia (HW), Enforcer (FW), and Defector (FW)
    Location
    London
    Posts
    311
    Have you tried putting a multimeter to it?
    My 3 loves - Rugby, Racing, and Robotics.

  3. #3
    James Williams's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    James Williams
    Robots
    Neophyte, Meteorite & Exabyte (FW)
    Location
    Birmingham
    Posts
    86
    Not yet, I'll borrow one from work on Monday. If I get chance tomorrow I'll swap the motors & ESC's around & see what happens.
    James
    Team Phyte

  4. #4
    James Williams's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    James Williams
    Robots
    Neophyte, Meteorite & Exabyte (FW)
    Location
    Birmingham
    Posts
    86
    OK having swapped the circuitry around & watched one of my ESC's smoke & burn a black hole in the middle in about 3 seconds I suspect I may have found the cause. Not sure how we've managed to burn out an ESC using standard 12 motor & 3s battery but any suggestions are welcome.
    James
    Team Phyte

Register To Comment

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •