Register To Comment
Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 71 to 80 of 81

Thread: BOB FW Series

  1. #71
    Well after taking it to Robodojo, it worked better than BOB 1 back in Manchester but it seemed to didn't want to drive straight in all of its 3 battles. Won't be able to check what went wrong because in its 3rd fight the receiver died on me so I'll have to get a new one.

    Out of its 3 fights.
    W 1 - 2 L
    Go to 3:23


    Update.
    Ok so it turns out the receiver didn't die on me, it was the fuse. Good thing I didn't throw the old receiver away, just need to remember where I put the spare fuses now.
    Last edited by sean retro; 29th November 2018 at 15:57.

  2. #72
    Well after taking BOB 3 to Robodojo, I can happily say for the first time I didn't have any drive problems like the other two.

    When I got there BOB 3 was still not finished, still needed to make a hole for the safety link, a holder for the battery and the ESC, also some wires needed some soldering before its first fight. I only just finished the important things before it first fight, of course without its weapon.

    First fight.

    Went well nearly got Midas out a few times but he got me on the pit where my wheels wasn't on the ground. Other than that it was a good fight.

    Secord fight.

    Didn't need to do a thing.

    Third fight.

    Mad Henry is a quick little vacuum cleaner, driving around the place until he pulled a Onslaught and drove on BOB 3 and landing on his side.

    Fourth fight.

    While Mattock kept hitting me with his axe, I kept ramming him until BOB 3 stop driving.

    Well I made the same mistake again with the receiver when really it was this.
    20190215_154930.jpg

    Just need to make a few things to it and it'll be ready for next time.

  3. #73
    Late Robodojo update.

    After the first two fights I started to have some drive problem, from what has happened the grub screws for hub stay on the gearbox came lose so the wheel will just spin around, also the screw that keeps the hub from sliding off is doing the same. Those two problems have cost me the last two fights.


    I was told there was some sort of glue that helps with this of course by the time I got home I forgot what it was called. Does anyone know what it was called?

  4. #74
    Coolspeedbot's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    James Booth
    Robots
    Antweights: Killer-Wolf 2, Bunny-Ears. Featherweight: CSB 2 (in progress)
    Location
    Dover, Kent.
    Posts
    412
    Sounds like thread-lock like Loctite blue (243)

  5. #75
    Yeah, that rings a bell, I might have to get one to keep those screws in place, when it comes lose its doing this to the shaft.

  6. #76
    Ocracoke's Avatar
    Team Kaizen

    Status
    Offline
    Name
    Lucy
    Robots
    AW: Amai, Ikari, Osu, Ramu / BW: Shu!, The Honey Badger / FW: Azriel / MW: Jibril, Kaizen
    Location
    Somewhere on the Wirral
    Posts
    959
    What I do with keyed shafts and grub screws these days is drill an indent into the shaft just wide enough for the grub screw to sit in and then use lockthread to hold it in. Works well enough on my Middleweight.
    Team Kaizen - Build Diary for all the robots

    AW: Amai, Ikari, Osu, Ramu
    BW: Shu!, The Honey Badger
    FW: Azriel
    MW: Jibril, Kaizen

  7. #77
    The next thing to do is change the motor for the linear from brushed to brushless to get more speed out of it. Just need to find the right size for it, 38mm max size. The gear size will depend on the size of the motor shaft.

  8. #78
    Went to Grantham to take part on Saturday and only got one fight out of it, with no weapon as well.
    At the back, I was getting it ready I heard a little bang, fuse has blown, a few coupes tries later it was the linear that was doing it. I remember a few weeks back took the back cover off to take some measurement and when I put it back on I must have caught a wire. So I went in to do my first 'and only' fight.

    Things was going well for me until it died, found out a wire came lose, got that fixed 'thanks Danny for that' put the link back on and the light was back on. At the second fight came my robot didn't move, check it and found a blown fuse it must have happened when the wire came lose.

    So now I'm going from 30amp to 60amp and going from link>light>fuse to link>fuse>light this time.

    So far the only video with BOB 3 in it.

  9. #79
    Well that was really fun, the only problem I had when a wire came loose, steering was in reverse and in the last fight the battery losing power.

    1st fight
    Apart from the steering I been trying to avoid the spinners and look what happens, also the back panel cracked.
    Attachment 9018Attachment 9019

    2nd fight
    It was going well until I got pushed into the pit.
    Attachment 9020

    3rd fight
    On day two I replaced the back panel just to play it safe. Got knocked around a bit on its left side and getting flipped.
    20190707_111823.jpg20190707_124715.jpg

    4th fight
    I do not know why but that left side keeps getting hit by spinners, but with it beaning the last fight of the day it doesn't really matter how much beat up it gets. The only thing in that one was the battery dying on me.
    20190707_164830.jpg20190707_164857.jpg

    Post fight.
    20190712_194013.jpg20190712_194039.jpg
    Those spinners really took a good go at it and in the same place as well. With components intact the only thing to do is build new armour and make it smaller.

  10. #80
    McMullet's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Sam
    Robots
    Ensign Wedgeley Crusher (FW)
    Location
    Nottingham
    Posts
    109
    Seems like you took the hits well! Are you taking BOB to Robodojo next weekend?

Register To Comment

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •