Register To Comment
Page 17 of 19 FirstFirst ... 71516171819 LastLast
Results 161 to 170 of 184

Thread: 300A VESC in the works, feature suggestions wanted

  1. #161
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Eric Allen
    Robots
    None, but motor/esc technology used in robots can translate over to other brushless systems.
    Location
    Oahu, Hawaii
    Posts
    2
    Looking good! Have you been able to test a ebike throttle yet?

  2. #162
    I did send one to be tested. Curious...

  3. #163
    TechAUmNu's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Euan Mutch
    Robots
    Robots: Triforce(HW) ESCS: A200S & A450S (in progress)
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    284
    I have been using the ebike throttle that maddox sent for all my testing. Should I make a video showing how to set it up?

  4. #164

  5. #165
    TechAUmNu's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Euan Mutch
    Robots
    Robots: Triforce(HW) ESCS: A200S & A450S (in progress)
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    284
    OK will make one shortly then.

    The fab finished the first board and it passes the functional tests I sent them. (Without a motor) Which checks that everything is connected properly and working. So I am pretty confident they will work when I get them back.

    Here are the photos, it is so much cleaner than the ones I put together!
    Bottom.jpgTop.png

  6. #166
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Eric Allen
    Robots
    None, but motor/esc technology used in robots can translate over to other brushless systems.
    Location
    Oahu, Hawaii
    Posts
    2
    Looking good!

  7. #167
    TechAUmNu's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Euan Mutch
    Robots
    Robots: Triforce(HW) ESCS: A200S & A450S (in progress)
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    284
    The boards have now finished being assembled by the fab and are on their way to me! All the other parts have arrived so I will be doing final testing this weekend.


  8. #168
    TechAUmNu's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Euan Mutch
    Robots
    Robots: Triforce(HW) ESCS: A200S & A450S (in progress)
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    284
    Have now tested at the max current my power supply can manage. Just waiting on the lipo to charge! 15250175495464683023867277125354.jpg

  9. #169
    TechAUmNu's Avatar
    Roboteer

    Status
    Offline
    Name
    Euan Mutch
    Robots
    Robots: Triforce(HW) ESCS: A200S & A450S (in progress)
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    284
    During my testing yesterday I put the wrong settings on the board and managed to blow it up on the switch from Hall sensors to sensorless. Also had 0A regen which was stupid. So on the switchover it probably slammed the motor to a stop causing arcs across the current shunt amplifiers and then tracked around the board to the mosfets. The spike was over 120v as the gate drivers also exploded. It was doing 45% duty 164A @ 18S when it hit the magic 8000 ERPM, it was quite spectacular! I will double check everything in the configuration this time before I go through all my spares.


    So my advice at the moment is not to use Hall sensors at high current! As the switchover is extremely violent. The best way to use them is to aid startup of the motor and switch to sensorless as soon as the motor is turning. I have changed the default hall sensor ERPM settings down significantly.
    Last edited by TechAUmNu; 3rd May 2018 at 22:06.

  10. #170
    Sorry to hear that Euan!

    Sometimes things go wrong when you are working with so much power!!!!

    Keep up the great work!!!

Register To Comment

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •